Suludo bogati Azijci (Kevin Kvan)

926

Kakva knjigaaaaaaaaaaaaa! 488 strana (koliko ima ova knjiga) sam pročitao za celih 36 sati! Toliko me je uvukla u priču i toliko se lako čita da sam je upio. Suludo bogati Azijci će mi sigurno biti jedna od najdražih knjiga ikad!

Čitajući komentare za ovu knjigu na Laguninom sajtu (inače, ne bi im bila loša ideja da dodaju goodreads link uz svaku knjigu na svom sajtu, kao i ostale izdavačke kuće) neko je rekao da je ova knjiga serija Seks i grad smeštena u Singapur. Ne bih se baš složio skroz sa tim, ali da.

Na momente može da bude odbijajuće toliko spominjanje brendova i kreatora, ali uz sav taj luksuz kojim živi većina aktera priče i taj deo je neminovan. Oni nisu bogati, oni su suludo bogati. I tu mnoge neke stvari su mi izgledale kao nerealni hirovi bogatih, ali ima jedna rečenica u knjizi koja kaže da kad si toliko bogat to ti toliko uđe u naviku da i ne primetiš da su ti neke stvari nerealne, prosto navikneš na njih.

Gala zabave, večere, krugovi ljudi među koje je gotovo nemoguće ući, sjaj, glamur, dijamanti, dragulji, milioni i milioni. Ovo su porodice koje veoma paze na poreklo svih sa kojima se druže, ali i koliko su teški u bankovnom smislu. Reklo bi se jedan svet površnosti. Ali bogatstvo se ne stiče da bi se rasipalo, a ovi suludo bogati azijci su još manje voljni da rasipaju na bilo koga sa strane.

Gledao sam film pre nekih mesec dana i dopao mi se, međutim u odnosu na knjigu se mnogo razlikuje, i što se tiče događaja i što se tiče aktera. Posebno jer je film duži od knjige što se tiče radnje. Ne znam da li je to delić iz nastavka knjige (koji ću kasnije kupiti i jedva čekam da ga pročitam!) ili ne, ali uskoro ću i to otkriti. Kevin Kvan je uradio odličan posao.

Ovo nije neko veliko književno štivo, niti je to knjiga zbog koje ćete postati mudriji. Ovo je jedna priča koja će vas opustiti i zabaviti. Super je za odmaranje mozga i ubijanje viška vremena. Možda će nekome da bude malo preduga, ali meni ništa nije smetalo. Poglavlja su taman odmerena, likovi više nego zanimljivi i radnja koja je uzbudljiva.

Ono što je ova knjiga meni učinila jeste da me podstakla na razmišljanje šta bih ja radio da imam deo tog bogatstva, da sam deo takve porodice. Da li bih bio snob ili ne, da li bih se šepurio kao paun ili bio nevidljiv kao Jangovi. Činjenica je da ogroman novac može da utiče na promenu čovekove ličnosti. Na kraju, pitao sam se na šta bih potrošio svoj prvi milion i još uvek se razmišljam da li bi to bila putovanja ili bibilioteka u kući. A na šta bi vi potrošili svoj prvi milion?

Izdvojeni citati:

Ponekad je delotvornije ne preuzeti ništa.

Kevin Kvan

Marljivo radi i uživaj iz sve snage.

Kevin Kvan

Svako bogatstvo ima svoju cenu.

Kevin Kvan

Savršenstvo iziskuje žrtve.

Kevin Kvan

Dovoljna je samo jedna iskra da zapali vatru koja svojim žarom greje sve oko sebe.

Kevin Kvan

Detalji o knjizi:

Knjiga: Suludo bogati Azijci (Crazy Rich Asians)
Autor: Kevin Kvan (Kevin Kwan)
Izdavačka kuća: Laguna
Godina izdanja: 2013. (za srpsko tržište 2019.)
Žanr: Drama, Ljubavni, Komedija

Kako sam saznao za knjigu: Video sam na Instagramu više preporuka

Omiljeni lik: Čarli
Najmanje omiljeni lik: Edi
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Ostavljeni komentari i članci u kojima je spomenut ovaj članak

  1. Повратни пинг: Muke bogataša (Kevin Kvan) - Petrov svet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close