After: Posle sudara (Ana Tod)

682

Serijal After je definitivno serijal za tinejdžere ili malo starije kojima treba nešto kašasto da ubiju dosadu ili da zaborave na svoje probleme bar malo. Drugi deo Posle sudara se ne razlikuje po utiscima previše od prvog dela, tako da ću ovog puta biti verovatno nešto kraći.

Kada se čita između redova i analiziraju određeni postupci Hardina i Tese, jasno je da oni vole jedno drugo i da im je ono drugo često u mislima. Ipak, rekao bih da je ovo primer ljubavi koja je, u najmanju ruku, toksična po njih same. Naravno, glavne konce vuče Hardin što se toksičnosti tiče, ali ni Tesa nije skroz nevinašce. Imaju oboje svojih grešaka, to je činjenica. Ipak, utisak je kao da ste gledali jednu epizodu serije tri puta uzastopno.

Uglavnom Hardin uprska stvari, onda moli Tesu da mu oprosti. Onda ona to učini pod uvek drugačijim okolnostima. Nastave dalje, pa se priča ponovi. A onda kad Tesa napravi grešku on kaže kako ne zna da li može da joj oprosti, da je to njeno mnogo gore. Uz to, svaki put kad je ona sa kolegom on plane, pa se ne ustručava ni da je pita da li su spavali zajedno za vreme dok su Hardin i ona bili posvađani.

Posebno su mi bili jezivi momenti kada npr. dođe majstor da popravi nešto i zagleda se u Tesu na momenat, pa Hardin reaguje tako što je pošalje u sobu. On je ona vrsta ličnosti koja bi svoju dragu držao pod plaštom da drugi ne mogu čak ni da uživaju u pogledu na nju. On je želi samo za sebe u svakom smislu. I bojim se da to prerasta u nešto veće i nimalo normalno.

I s obzirom da postoji još delova, verujem da se priča ponavlja uz neke slične situacije i nove ljude, ali teško da tu može biti previše nečega novog. Tako da je veliko pitanje hoću li nastaviti da čitam ove romane. U prvom delu sam i prešao preko nekih delova, jer hajde prvi je roman. Sad već pošto se neke stvari ponavljaju, veoma je glupo. Jednostavno je vrlo plitko i nisam siguran ni da bi tinedjžerima ovo bilo toliko zanimljivo (ali izgleda da jeste).

Izdvojeni citati:

To što te ne voli onako kako ti želiš ne znači da te ne voli čitavim svojim bićem.

Ana Tod

Ponekad je bolje ostati u tami nego biti zaslepljen svetlošću.

Ana Tod

Najbolja stvar kod čitanja je što pobegneš iz stvarnosti da bi mogao da proživiš stotine ili hiljade različitih života.

Ana Tod

Najgore osećanje na svetu je da voliš nekoga ko tebe ne voli.

Ana Tod

Detalji o knjizi:

Knjiga: After: Posle sudara (After We Colleded)
Autor: Ana Tod (Anna Todd)
Izdavačka kućaČarobna knjiga
Godina izdanja: 2014. (za srpsko izdanje 2016.)
Žanr: Drama, Ljubavni

Kako sam saznao za knjigu: Čitao sam prvi deo ovog serijala

Omiljeni lik: Triš
Najmanje omiljeni lik: Hardin
Ocena: 3/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close