Bogatstvo na kineski način (Kevin Kvan)

718

Iskren da budem jedva sam čekao da na redu bude zelena knjiga i da se vratim svetu suludo bogatih azijaca. Kome se dopala prva knjiga Suludo bogati Azijci, nesumnjivo će se dopasti i Bogatstvo na kineski način. Sama knjiga nije veliko opterećenje, spada u lakše štivo. Urnebesna je, uzbudljiva i ulepšaće vam dan. Imate moju toplu preporuku za ovaj roman, a ja sa velikim nestrpljenjem očekujem završetak trilogije i nadam se da će ga Laguna objaviti u neko skorije vreme.

Ovde pratimo tri junakinje, kao što možete i videti u sinopsisu. Imamo dobro poznatu Rejčel koja upoznaje oca za kog se ispostavlja da je vrtoglavo bogat. Njena veza sa bratom postaje divna i drago mi je da se to razvija na taj način. Druga priča koju pratimo je Astridina. Ona mi je neko ko mi je postao veoma drag. Žena koja zna kako je veoma bogata, ali vrlo prirodna i nijednog momenta ne osećate neku prepotentnost ili nadmenost sa njene strane. I treća priča, možda je i najzanimljivija, daje nam odgovore na pitanje Koja je cena da se stupi u visoko društvo? Ispostaviće se, nije dovoljno imati puno para da bi se kretao među najelitnijim klubovima.

U jednom trenutku sam pomislio da se kostur priče ponavlja. Imamo Rejčel koja dolazi u dodir sa veoma bogatom porodicom čiji neki članovi misle da ona ima (potajnu) želju da se dokopa njihovog novca. To je sitnica koja nekom može da zasmeta, sve ostalo je totalno drugačije.

Ono što moram da priznam jeste da knjiga na momente deluje nerealno. Na primer večeraju u Šangaju i povede se priča kako bi mogli da idu u Pariz i dva, tri sata kasnije već su u privatnom avionu za Pariz. A opet ima i paradoksalnih momenata kao što je sledeći – ženi je jelo od 20 dolara skupo u restoranu, ali je prethodno kupila sat od 4,7 miliona dolara. Ima takvih situacija mnogo i smešne su. Izgleda da nisam uopšte bio svestan svih muka bogatih.

Izdvojeni citati:

Nemoj da izgubiš sebe.

Kevin Kvan

Lepota bledi.

Kevin Kvan

Detalji o knjizi:

Knjiga: Bogatstvo na kineski način (China Rich Girlfriend)
Autor: Kevin Kvan (Kevin Kwan)
Izdavačka kuća: Laguna
Godina izdanja: 2015. (za srpsko tržište 2019.)
Žanr: Drama, Ljubavni, Komedija

Kako sam saznao za knjigu: Čitao sam prethodni deo

Omiljeni lik: Astrid
Najmanje omiljeni lik: Majkl
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Ostavljeni komentari i članci u kojima je spomenut ovaj članak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close