Seks i taština (Kevin Kvan)

585

Nakon tri pročitane knjige od Kevina Kvana u kojima sam veoma uživao, već na spomen da Laguna izdaje njegovu novu knjigu Seks i taština bio sam stava KUPUJEM! Njegove knjige su baš za opuštanje, za kad vam treba nešto što vas neće opterećivati. I svet o kom on piše je, verovatno, za većinu nas nedostižan. I baš zato su njegove knjige toliko zanimljive za čitanje.

Ovo je još jedan roman o ljudima koji su mega bogati, koji imaju više para nego što su u stanju da prebroje. Takođe, ovo je roman i o njihovim mukama. Mislite da ako imate novac možete sve? Mislite da ako imate novac možete da pristupite bilo čemu? Mislite da ako imate novac nemate probleme? Varate se!

Ono po čemu se ovaj roman razlikuje od trilogije Suludo bogati Azijci jeste što donosi dašak Mediterana. Nekako mi je baš imao taj tropski vajb, baš mi je ovo bila letnja knjiga za pored bazena. Ništa lepše nego da ovu knjigu čitate dok se sunčate uz neko hladno osveženje. Još lepše ako je pored vas neki drug ili drugarica. I još daleko lepše od toga ako je pored vas osoba koja vam budi razna divlja i strastvena osećanja. Ovaj roman je baš takav.

Pored tog sveta koji sam spominjao ovaj roman nam priča i jednu ljubavnu priču. Ona nije ništa specijalno novo, ništa drugačije ili emotivno dublje od mnogih nekih priča koje sam pročitao ili gledao na televiziji i upravo je to razlog zašto ocena nije najviša. Sve ostalo je bilo na svom mestu. Ali nemojte da vas obeshrabri taj ljubavni deo.

Jedna od najzanimljivijih stvari u ovom romanu jesu fusnote! Da, sve fusnote su primedbe autora i dobar deo njih je tu da nam objasni određene pojmove iz veoma visokog društva, ali određen deo njih je tu u svrsi odličnog humora. Uspeo sam da se suzdržim da vam nijednu fusnotu ne napišem ovde, jer je daleko zabavnije da ih pročitate dok čitate roman. A ukoliko niste čitali pomenutu trilogiju ali se razmišljali o njoj, ovaj roman vam može biti odlična proba da li vam se uopšte Kevinov stil pisanja dopada.

Izdvojeni citati:

Jeftino te skupo košta.

Kevin Kvan

Ako nešto nije praktično, to je ne baviti se onim što voliš.

Kevin Kvan

Detalji o knjizi:

Knjiga: Seks i taština (Sex and Vanity)
Autor: Kevin Kvan (Kevin Kwan)
Izdavačka kućaLaguna
Godina izdanja: 2020. (za srpsko izdanje 2022.)
Žanr: Drama, Ljubavni, Komedija

Kako sam saznao za knjigu: Čitao sam prethodne romane ovog autora

Omiljeni lik: Džordž
Najmanje omiljeni lik: Sesil
Ocena: 8/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close