Crno srce (Sali Grin)

1K

Prošlo je nekoliko meseci od kad sam čitao prvi deo trilogije Poluživot – Belu vranu. Kako sam se dogovorio sa Draganom (@mama_medju_knjigama) da čitanje ovog serijala bude svojevrsni #buddyread odlučio sam da je sačekam dok i ona ne pročita. I konačno smo pročitali Crno srce!

Manje-više nemam puno toga da dodam ovde što već nisam rekao za prvi deo. I dalje se bavimo vešcima, crnim i belim. U toku je svojevrsna bitka dobrih protiv loših, odnosno pre će biti priprema za glavnu bitku. Ipak, ima i ovde dosta dešavanja i pomalo obrta.

Imaćemo priliku da malo bolje upoznamo Nejtanovog oca, Markusa. Srešćemo ponovo Živu. Isto tako upoznaćemo neke nove likove, poput Nezbita i Vanke. A i družićemo se sa starim likovima kao što su Gabrijel i Analiza. I Dragana i ja se slažemo na kraju romana po pitanju Gabrijela i Analize šta im (ne) želimo u trećem delu romana.

Ipak, moram da priznam da mi se čini kao da je ceo roman (mada i prvi deo) napisan pomalo površno. Brzo ćete pročitati Crno srce i uzeće vas pod svoje, zanimljiv je roman. Ali opet nekako nije mi sve to dubinski opisano. Autorka brzo prelazi sa teme na temu, radnje kratko traju. Što je i okej, nema gušenja. Ali povremeno mi se učini kao da je prekratko. Čitamo o nekom događaju koji će se desiti na 10ak stranica onako između redova, a onda kad se desi bude na dve ili tri stranice.

Čini mi se da su i likovi mogli da budu malo više razrađeni. Možda je najrazgolićeniji Gabrijel zbog njegove emotivne strane. I imamo određen uvid u Nejtana jer je priča uglavnom iz njegovog ugla. Ipak, o ostalim likovima ne saznajemo puno i stalno imam utisak da mi fali još nešto. A možda je sve ovo posledica romana VENEDI: Zla kob koji sam čitao prethodno (i koji je fantastičan!), pa mi ovaj roman biva pomalo mlak. No bilo kako bilo već sam se uhvatio za poslednji nastavak trilogije – Izgubljen i nađen, pa jedva čekam da vidim kako će ova priča da se završi.

I samo ću napomenuti da sam ovu knjigu kupio od Knjižare Lavirint kao polovnu i da je super očuvana, tako da ih ovim putem pozdravljam!

Izdvojeni citati:

Nemoj mrzeti nijedan delić sebe.

Sali Grin

Suština dobrote je u tome da budeš dobar kad je teško, ne kad je lako.

Sali Grin

Detalji o knjizi:

Knjiga: Crno srce (Half Wild)
Autor: Sali Grin (Sally Green)
Izdavačka kućaEvrobook
Godina izdanja: 2014. (za srpsko izdanje 2015.)
Žanr: Fantastika, Drama

Kako sam saznao za knjigu: Imao sam već prvi i treći deo ovog serijala

Omiljeni lik: Gabrijel
Najmanje omiljeni lik: Analiza
Ocena: 7/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Ostavljeni komentari i članci u kojima je spomenut ovaj članak

  1. Повратни пинг: NAJ knjiga godine - Petrov svet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close