Uspon zla (Robert Galbrajt)

765

Uspon zla je treći roman Roberta Galbrajta i podjednako je dobar kao i prethodna dva. Ono što mi se sviđa kod njegovih knjiga jeste ta obimnost koja osim samog trilera dodaje masu ljudskosti knjizi. Likovi su mnogo više razrađeni, imamo uvid i u njihove živote. Autor se neretko raspiše o tome i onda cela priča bude još mnogo bolja.

Navikao sam već na obimnije knjige ovog autora pa mi ni ova nije bila problem. U ovoj knjizi postoje i poglavlja koja se odnose na prošlost glavnog lika gde upoznajemo kakav je nekad bio i kakav mu je bio život. Značajna su i za likove koji se spominju u knjizi, ali meni su ta poglavlja malo bila naporna, iskreno. Sa druge strane, poglavlja u kojima su Robin i Kormoran zajedno čitam u dahu. Nekako ta (seksualna) tenzija između njih čini njihov odnos zanimljivijim. Jasno su povukli granice oboje, ali opet te misli koje im prolaze kroz glavu na momente dodatno začinjavaju priču i čine da Uspon zla čitate u jednom dahu.

Smatram da jedini problem kod obimnijih trilera može da bude to što čitalac ima veliki broj informacija i ne može baš sve da ih pohvata do detalja, pa na kraju kad dođe do raspleta shvati da je prešao tek onako preko nekih stvari. Naravno, u tome je draž što ne znaš, ali opet može da bude i problem.

Iskreno se nadam da će EvroBook uskoro objaviti novi nastavak o Kormoranu, pošto vidim da je roman u pripremi, jer jedva čekam da vidim u kakvoj se novoj avanturi obreo, kao i kako će se razvijati odnos između njega i Robin.

Izdvojeni citati:

Čovek može da vidi lepotu bezmalo u svemu ako zastane i potraži je, ali svakodnevna borba neprimetno nas natera da zaboravimo na taj potpuno besplatan luksuz.

Robert Galbrajt

Alkohol ohrabruje i razvejava nedoumice.

Robert Galbrajt

Detalji o knjizi:

Knjiga: Uspon zla (Career of Evil)
Autor: Robert Galbrajt (Robert Galbraith)
Izdavačka kuća: Evro Book
Godina izdanja: 2015. (za srpsko tržište 2016.)
Žanr: Triler

Kako sam saznao za knjigu: Čitao sam prethodne delove

Omiljeni lik: Šenker
Najmanje omiljeni lik: Oluja
Ocena: 8/10

The form you have selected does not exist.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close