U tvornici priča (Sandro Slavnić)

470

Tokom toplih julskih dana nisam imao koncentracije da čitam romane. I uprkos tome, tražilo mi se da čitam, pa sam izabrao da to bude U tvornici priča, jer se vrlo lako čita i može da se čita kad koliko želite.

Ova knjiga je nešto konceptualno drugačija od Sandrove prethodne knjige Na tezgi godišnjih doba, za koju mogu da kažem da je svojevrsna knjiška injekcija pozitive. I ovde nam Sandro isto ubrizgava pozitivu i snagu da mislimo pozitivno, kao i inspiraciju za to. Svemir se nije šalio kad je poslao Sandra, a sada nam on ukazuje na veličinu i snagu Svemira.

I kad sedneš i razmisliš, ovaj momak ima pravo! Jednostavno mu je svaka na mestu i mnoge sam njegove reči upijao dok sam ih čitao. Mnoge sam delove i izdvojio da im se vratim i podsetim se. U tvornici priča je jedna od onih knjiga koja se može čitati u delićima, ali ostavlja jak utisak. Ko prati njegove objave na instagramu (@sandrotellingstories) već zna kako Sandro piše i to može očekivati ovde.

Zapravo, to može očekivati u njegovoj prvoj knjizi Na tezgi godišnjih doba. Ova knjiga je emotivnija, dublja i opširnija. Tome se nisam nadao. Očekivao sam opet neku zbirku misli poput onih sa instagrama, međutim… Sandro nam ovde otvara svoju dušu i piše i o nekim događajima iz svog života. Knjiga je daleko ličnija, a opet toliko divna i inspirišuća.

Čak i naslov ide u prilog tome. Sandro je definitivno tvornica svih onih mudrosti koje objavljuje na instagramu i definitivno smo mnogo dublje zavirili u njega ovog puta i otkrili neke stvari koje leže na njegovoj duši.

Na primer, mene je dirnuo momenat kad je Sandro podelio jedan datum sa nama i zašto mu je bitan. A onda kasnije kad se vratio na to (ne direktno) može da se uvidi koliko on ima snage da misli pozitivno i da bira da mu takav bude život. I mislim da se u takvim momentima može uočiti koliki je on Čovek. A bilo je više takvih momenata.

O knjizi ne želim puno da pričam, niti želim nešto puno citata da izdvojim. Ali želim da ova knjiga dođe do što većeg broja ljudi i da je čitaju, da upijaju, da primenjuju i da kao društvo budemo što pozitivnijeg stanja uma. Znam da nije Nova godina, ali to je moja iskrena želja.

Izdvojeni citati:

zašto pitamo ljude kako su
ako dobro znamo kako su
pitajmo ih radije šta za njih možemo učiniti
umjesto kako su

Sandro Slavnić

Ne znam kada će tko otići, ali znam da mnoge nisam dovoljno volio.

Sandro Slavnić

al ako se natjeraš i zatvoriš insangram
i otvoriš knjigu već si odabrao
tajna je i u biranju
ne trebaš priznanje od drugih da vrijediš
dikaprio je bio glumčina bez oskara

Sandro Slavnić

Detalji o knjizi:

Knjiga: U tvornici priča
Autor: Sandro Slavnić
Izdavačka kuća: Dobre priče
Godina izdanja: 2023.
Žanr: Životni

Kako sam saznao za knjigu: Pročitao sam prethodnu knjigu ovog autora

Omiljeni lik: /
Najmanje omiljeni lik: /
Ocena: 10/10

Sandro Slavnic sandrotellingstories
Sandro Slavnic sandrotellingstories
Sandro Slavnic sandrotellingstories

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close