Vesnici oluje (Mladen Đorđević)

807

Nakon prvog pročitanog dela opasno razmišljam da pokrenem peticiju da Mladen i treći deo izbaci do Nove godine. Vesnici oluje je toliko dobar roman!

Pokušaću da bez previše razglabanja i otkrivanja detalja prenesem svoje ushićene utiske. Slučajno sam tokom ove godine počeo da čitam trilere. Voleo sam taj žanr u filmovima i serijama, ali nikad nisam pomišljao da pročitam takvu knjigu. Sasvim slučajno sam kupio jednu, dopalo mi se i onda sam pretežno takve knjige i čitao. Nisam pročitao Bog zna koliko trilera (niti knjiga generalno) da bih smatrao sebe relevantnim komentatorom. Uostalom, ovo i ne smatram recenzijom knjiga, već svojim dnevnikom pročitanih knjiga. Karizi je bio prvi kog sam čitao i definitivno je postavio visoke standarde. Mogu vam reći da me Mladen nije razočarao.

Cela priča je podeljena na tri dela (tri knjige), mada sam mislio da će na kraju prve da se desi rasplet nekih stvari ali ne. Sreća moja pa sam tek sad saznao za njega (jedan deo mene bi voleo da sam za njega saznao sledeće godine kad objavi i treći deo) jer uvučen sam u priču i sad jedva čekam dalje. Nakon što sam završio pisanje master rada i dok čekam odbranu istog vratio sam se odmaranju uz knjige. Definitivno ovo je knjiga vredna pažnje.

Ona polako uvlači čitaoca i okupira mu pažnju. Priča praćena iz dva ugla, iz Benovog i Eleninog ugla, savršeno opisuje tok događaja. Sve je nekako na svom mestu. I taman kad je najzanimljivije pisac ubaci dodatnu priču produživši tako agoniju još koji pasus. Nakon prvih nekoliko poglavlja,, dok nisam skroz ušao u priču, knjigu sam čitao gotovo bez daha. Radnja i više nego zanimljiva. Grad fantastično izmaštan i stvoren. Stvarno sve pohvale. Ono što možda najviše fascinira jeste Mladenov stil pisanja s obzirom da je ovo njegov prvenac (ako ne grešim). Daje detaljne opise koji se lako zamisle i utisak je da ste u tom gradu. Mnogo je i mističnih momenata od kojih ume i jeza da prođe telom, ali sve to doprinosi većoj znatiželji i knjiga se čita sa sve većim apetitom u nadi da se sazna šta će sledeće da se desi.

Izdvojeni citati:

Ako želite da vidite raskoši ovog sveta, budite spremni da vidite i sve njegove strahote i užase.

Mladen Đorđević

Da li se ikad neko probudi i zabrine oko toga da li će mu taj dan biti poslednji? Da li je privilegija to što se probudimo ujutru uspevši da vidimo novi dan? Da li zaista naučimo da cenimo svoj život tek kada spoznamo razlog da ga možemo olako izgubiti na ovaj ili onaj način?

Mladen Đorđević

Detalji o knjizi:

Knjiga: Vesnici oluje (Svetioničar – I deo)
Autor: Mladen Đorđević
Izdavačka kuća: Otvorena knjiga
Godina izdanja: 2017.
Žanr: Neo-noar, triler, horor, misterija

Kako sam saznao za knjigu: Video sam post za prve dve knjige po promotivnoj ceni u susret izlasku drugog dela trilogije Svetioičar.

Omiljeni lik: Suzana Sterling
Najmanje omiljeni lik: Filip Mejers
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Ostavljeni komentari i članci u kojima je spomenut ovaj članak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close