Ljubav u vreme besmrtnika (Pavle Pešić)

574

Pre svega, želim da se zahvalim Pavlu na ukazanom poverenju. Ljubav u vreme besmrtnika je prva knjiga ove godine koju sam pročitao i prva saradnja na ovom profilu je ostvarena na Pavlovu inicijativu i drago mi je da se to desilo!

Ko me dugo prati ili je prelistao knjige koje čitam zna da se za ljubavne romane baš i ne hvatam često. Ovo mi je prijalo. Za ovu knjigu bih pre rekao da je zbirka emotivnih priča jednog društva. Zaista, upoznajemo mnogo likova i iz ugla mnogih od njih saznajemo kako to oni doživljavaju ljubav, šta ih pokreće, a šta im smeta. Šta vole, a šta izbegavaju. SIguran sam da se svako može pronaći u bar jednom liku delimično.

Ono što je posebno zanimljivo je da je roman smešten u svet besmrtnih ljudi, pa na momente ima doživljaj fikcije. Čini mi se da Pavle svesno nije puno pričao o besmrtnima da bi ostavio prostora za sledeće knjige, a i jedan razlog više da i njih pročitamo. Tako da se nadam da ćemo u skorije vreme saznati nešto više o njima.

Kao što rekoh, svako će se prepoznati, bar delimično, u ovoj knjizi. I da nije tih besmrtnih, to je naša svakodnevnica. Neću sad navoditi primere ljubavi, ali ima ih raznih i bilo mi je zanimljivo da čitam o svima njima. Ovaj roman karakteriše i mnoštvo likova, oko 20ak osoba iz čijih uglova se priča govori. Dosta je zanimljivo „skakati“ iz jedne u drugu glavu, a Pavle je to super uspeo. Moram još da spomenem i prstenastu kompoziciju romana (pozdrav za moju profesorku iz srednje!) koji se nalazi u romanu i odlično ga upotpunjava.

Ipak, bilo je tu i nekoliko zamerki zbog kojih ocena neće biti maksimalna. Za prvenac – roman je super. Ipak treba zamisliti sve te likove, povezati ih i to tako predstaviti da ne bude dosadno, a i da nemamo utisak da je priča sečena gde ne treba. Ipak neki razgovori su mi delovali usiljeno ili, pak, šturo, ponekad su mi neke rečenice bile i suvišne. I nisam shvatio foru sa kišobrančićima, ali sam u samom startu osetio da će se spominjati više puta kroz roman.

Izdvojeni citati:

Ljubav ima neku posebnu čar kada je spontana, neobuzdana i nepredvidljiva.

Pavle Pešić

Svaka pažnja prija.

Pavle Pešić

Detalji o knjizi:

Knjiga: Ljubav u vreme besmrtnika
Autor: Pavle Pešić
Izdavačka kuća: Samostalno autorsko izdanje
Godina izdanja: 2019.
Žanr: Ljubavni

Kako sam saznao za knjigu: Dobio sam je na poklon od autora

Omiljeni lik: Strahinja
Najmanje omiljeni lik: Vojkan
Ocena: 8/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Za još utisaka o romanima iz istog žanra, kliknite ovde.

Ostavljeni komentari i članci u kojima je spomenut ovaj članak

  1. Повратни пинг: Fuga Idearum (Marko Galić) - Petrov svet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close