Baš je nezgodno kada nađeš rasparenu čarapu (Nando Abad)

607

Baš je nezgodno kada nađeš rasparenu čarapu je trebalo da čitam sa Milicom (@bymilicas) kao buddy read. Međutim, desilo se da sam knjigu skoro pa „progutao“. Tako da se Milici ovim putem izvinjavam zbog toga.

Ovo je roman koji se brzo čita i koji će vas zabaviti u određenoj meri. Meni je na momente bio i previše isforsiran nekim događajima. Jasno je da je cilj ovakvog romana da nasmeje i stavi glavnog junaka u razne situacije koje bivaju komične. Ipak posle nekog vremena može da postane malo previše.

Takođe, neke od situacija mi deluju veoma nerealno. Ne kažem da nisu nemoguće, samo baš toliko stvari da se desi jednoj osobi, verovatnoća je veoma mala. A Andres je tek čudan lik. I poseban na svaki mogući način. Ipak, čini mi se da je u neku ruku stvoren da bude stereotipan lik.

Kad sam počeo da čitam prvo poglavlje, trebalo mi je nekoliko stranica da shvatim o čemu se radi i kakav je to lik Andres. A onda tokom romana saznajemo zašto je takav. Povremeno se vraćamo i u prošlost, pa saznajemo u raznim situacijama kakav je i zašto neke stvari ne treba raditi. Čini se da je Andres pola čovek, pola strah od svega mogućeg.

Glavni zaplet priče se odvija oko Andresovog pokušaja da vrati suprugu sa kojom se upravo razvodi/razveo. Pomalo patetičan, pomalo smešan, on neće prezati da svoje ideje pretvori u delo, samo da nju dobije nazad. Ne prihvata činjenicu da ga je ostavila i po svaku cenu će pokušati da je ponovo osvoji.

Nije mi žao što sam pročitao ovu knjigu, ali one mogu biti mač sa dve oštrice. Na momente me je podsetila na roman Da je bolje, ne bi valjalo, što zbog radnje, što zbog smisla za humor. Ipak, Ljubenovićev roman mi je mnogo bolji od ovog.

Izdvojeni citati:

Andres nije svesno bio rasista, ali njegov strah jeste.

Nando Abad

Ko seje vetar, žanje oluju.

Nando Abad

Detalji o knjizi:

Knjiga: Baš je nezgodno kada nađeš rasparenu čarapu (Lo que jode encontrarte un calcetín desaparejado)
Autor: Nando Abad (Nando Abad)
Izdavačka kućaLaguna
Godina izdanja: 2020. (za srpsko izdanje 2021.)
Žanr: Komedija

Kako sam saznao za knjigu: Video sam knjigu na sajtu izdavačke kuće

Omiljeni lik: Aurora
Najmanje omiljeni lik: Raul
Ocena: 6/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Ostavljeni komentari i članci u kojima je spomenut ovaj članak

  1. Повратни пинг: NAJ knjiga godine - Petrov svet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close