Zamisli da me nema (Adam Hazlet)

346

Roman Zamisli da me nema na mojim policama stoji od, sada već, pretprošlog leta. Sećam se da sam ga više puta stavljao u korpu i vadio iz iste, i na kraju sam prelomio da ga kupim. Korice su mi bile veoma zanimljivo odrađene, sinopsis obećavao i prosto sam samo čekao trenutak da poželim baš njega da uzmem da čitam.

Pročitao sam ukupno stotinjak strana, od nešto više od tri stotine strana. Veoma mi je žao što ne delim utiske sa Nikolinim (@izguzvani) i što nisam bar upola oduševljen kao on. Njegovi utisci su bili presudni da ovaj roman i kupim. Ali, odlučio sam da roman odložim nazad na policu i dam joj ponovo priliku neki drugi put.

Jednostavno, imam utisak da je meni roman došao u pogrešnom trenutku. Nisam siguran da sam podobno tle za teme koje roman obrađuje. Primetio sam da mi je često pažnja lutala na druge strane. Čak mi je i tok rane delovao konfuzno. Na momente smo u sadašnjosti, na momente u prošlosti. A baš ne volim kad bez ikakvog odvajanja pasusa, napomene ili bilo čega sličnog šetam kroz vremenska razdoblja.

U suštini, nemam sad neke ogromne zamerke ili stvari zbog kojih bi rekao da je ovaj loš. Jednostavno mi nije prijao trenutno, nismo bili na istoj talasnoj dužini i nisam hteo da se silim da ga čitam dalje. Ali se nadam da će mi se dopasti kada odlučim sledeći put da ga pročitam.

Izdvojeni citati:

Kad svetla nema nemamo s čim da uporedimo tamu.

Adam Hazlet

Muzika donosi spas.

Adam Hazlet

Detalji o knjizi:

Knjiga: Zamisli da me nema (Imagine me gone)
Autor: Adam Hazlet (Adam Haslett)
Izdavačka kućaKontrast
Godina izdanja: 2016. (za srpsko izdanje 2017.)
Žanr: Drama

Kako sam saznao za knjigu: Video sam ga na sajtu izdavačke kuće

Omiljeni lik: /
Najmanje omiljeni lik: /
Ocena: */10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close