Jedan u milion (Monika Vud)

1K

Moram da priznam da sam od romana Jedan u milion očekivao malo više. Nije ona loša, ne treba odustati od nje, ali na osnovu sinopsisa koji sam pročitao očekivao sam snažniju priču.

Ako bi trebalo da opišem ovu knjigu u jednoj rečenici rekao bih da je ovo priča o tome kako stariji uče od dece o životu. I mislim da su to najlepši momenti u životu. Učiti od nekoga ko ostaje iza vas, ko je vaš naslednik ili naslednik vašeg sveta.

Glavni junaci su jedan dečak od 11 godina i jedna gospođica od 104 godine. Nažalost, ubrzo se saznaje da je dečak preminuo od bolesti koja snađe jedno u milion dece. I onda radnja knjige se prepliće o vremenu u kome se glavni junaci druže i radnji koja se dešava u sadašnjosti.

Ne mogu reći da je bilo suza, ali bilo je dirljivih momenata i priča nas uči (bar je mene inspirisala) da treba više vremena da provodimo sa najmlađima i češće ih slušamo ma koliko trivijalno zvučalo ono što oni imaju da kažu.

Jedna od mojih omiljenih knjiga (pisao sam o njoj pre otprilike pola godine) je Vidimo se u kosmosu. Igrom slučaja i tamo je glavni junak jedanaestogodišnji dečak. Tako da na momente mi je zazvučalo kao da su to neka dva slična momka. I izgleda da volim takve knjige u kojima se čuje dečiji glas.

Ova knjiga ne spada u red onih koja će vas oduševiti da nećete znati gde se nalazite ali će vas ugrejati oko srca i tu leži njena vrednost. Pretpostavljam da će biti opet na nekoj akciji i uzmite je, nećete se pokajati.

Izdvojeni citati:

Svoje priče stvaramo sami.

Monika Vud

Čoveku je stalo da veruje da su njegove odluke nečemu vredele.

Monika Vud

Nada je opasna rabota.

Monika Vud

Ovca koju šišaš nema pravo da bira.

Monika Vud

Detalji o knjizi:

Knjiga: Jedan u milion (The One-In-a-Million Boy)
Autor: Monika Vud (Monica Wood)
Izdavačka kuća: Laguna
Godina izdanja: 2016. (za srpsko tržište 2017.)
Žanr: Drama

Kako sam saznao za knjigu: Kupio sam je na akciji 10 knjiga za 999 dinara

Omiljeni lik: Ona Vitkus
Najmanje omiljeni lik: Ted Ledbeter
Ocena: 8/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close