Unutrašnjost (Arne Dal)

380

Mislim da je već dobro poznato da Dokaz izdavaštvo podržavam kao da je moje čedo. Dela koja izdaju, kvalitet samih izdanja, korice, kako je sve uređeno unutra prosto se ne može dovesti u pitanje. Mislim da su njihove knjige po samom kvalitetu papira i svega jedne od boljih (da ne kažem najbolje). Ovde je to sve posebno došlo do izražaja, jer se u rukama nalazi roman od gotovo 400 stranica i nikakav problem nisam imao prilikom čitanja u smislu da je knjiga teška, da je font sitan, da su margine male pa se ne vidi lepo deo do sredine itd. Zaista u tom smislu, knjiga je odlična! Dakle, Unutrašnjost je fizički sjajan roman.

NIšta drugačije ne mogu da kažem ni što se tiče samog romana! Zaplet je vrhunski, obrta ima i više nego dovoljno i dobar deo romana ćete donositi pogrešne zaključke. Iako je roman na gotovo 400 stranica, nema dosadnih delova, nema suvišnih delova, sve je taman na svom mestu. I ovako bih mogao do prekosutra da hvalim samu radnju, ali ću se ovde zaustaviti.

Ono što je meni bio najveći problem tokom čitanja jeste što nisam baš tako skoro čitao Pustoš i sitnice sam zaboravio, tako da sam ga uzeo da malo prelistam i bacim pogled na ono što se dešavalo. Naravno, nije to sve bilo dovoljno. Prosto, radnja se bukvalno nastavlja odmah na prethodni roman i zločin koji se desio na kraju romana, tako da to inače može biti problem ljudima koji ne budu čitali knjigu jednu za drugom. I bilo je nekoliko poglavlja koji su počinjali jako lucidno, pa mi je trebalo nekoliko stranica da pojmim to sve kako treba. Svakako su akteri u tim momentima lucidni i to je pisac odlično dočarao, ali je meni kao čitaocu malo bilo konfuzno da to sve lepo zamislim u tom momentu u glavi. Sve ostalo je bilo na svom mestu.

Super mi je i što ne postoji zločin na početku romana pa da se dvojac Berger i Blum baca u akciju, već dolazi do istraživanja slučaja na sasvim slučajan način dok se odvija druga neka priča započeta na kraju prvog romana. Pred sam kraj romana Unutrašnjost dobijamo odgovore u vezi sa događajem na kraju prvog romana, ali opet postoje i druga pitanja, tako da jedva čekam nastavke da bih saznao sve. Ali sada je već neminovno da ću pred čitanje tih nastavaka morati da pročitam i prva dva dela da bih sve to lepo sklopio u dobru celinu.

Izdvojeni citati:

Nije nerazumno upitati se da li mi, među svim tim milionima životinjskih vrsta na planeti, zapravo držimo rekord u neljudskosti.

Arne Dal

Uvek se setiš stvarno pametne stvari da kažeš kada je prekasno.

Arne Dal

Detalji o knjizi:

Knjiga: Unutrašnjost (Inland)
Autor: Arne Dal (Arne Dahl)
Izdavačka kuća: Dokaz
Godina izdanja: 2017. (za srpsko tržište 2020.)
Žanr: Krimi, Triler

Kako sam saznao za knjigu: Čitao sam prvi deo ovog serijala

Omiljeni lik: Dir
Najmanje omiljeni lik: Gdin Kožna rukavica
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close