DNK (Irsa Sigurdardotir)

1.2K

Godina nije mogla da mi počne boljim trilerom! Mislim da je to dovoljno da se kaže. Definitivno je DNK knjiga koja se ne ostavlja iz ruku, a koja će vas ostaviti bez daha.

Moram da priznam da sam veoma iznenađen knjigom! Kako sam pročitao već jednu knjigu u izdanju Dokaz izdavaštva, očekivao sam ponovo da mi se knjiga dopadne. Verujem da pažljivo biraju šta će objavljivati. I posle ove knjige sam u to ubeđen.

Roman već u prvom poglavlju govori da će ovo biti priča od koje će vam se koža ježiti, već na 10. stranici sam se u█r█o od straha (izvinjavam se maloletnim licima), ali me je to privuklo da idem dalje. Zločini koje ubica čini su nesvakidašnji zbog načina na koji to radi i ja do sada nisam čuo za to. Rekao bih da je ovo baš krvav roman, ali ovde jedva da ima krvi!

Što se mene tiče DNK je odličan predstavnik fantastičnog trilera. Imamo super radnju, talasanje sve vreme i na kraju zanimljiv rasplet koji se (bar ja) ne može predvideti. Nekima je kraj bio mlak, ali meni je zadovoljavajuć. Nekako je sve fino upakovano i ja sam baš oduševljen.

Jedino mi se nije svidelo što su dva poglavlja, jedan za drugim, ubačena kao priča o prošlosti dva lika. To jeste okej, ali taman se radnja zahuktala i onda taj presek. Da, radi na neizvesnosti i to drži, ali mi je tada to bilo da sam jedva čekao kraj.

Video sam da je Irsa objavila šest romana u ovom serijalu i nadam se da će Dokaz i ostale delove prevesti. Ujedno bih iskoristio priliku da pohvalim Dokaz za korice. I ovog puta su prelepe! U svakom smislu ova knjiga je na nivou!

Zanimljivo mi je da sam se ovde dvoumio i oko omiljenog i oko najmanje omiljenog lika. Na kraju, zločinac se nikom neće dopasti, pa sam njega izostavio kao najmanje omiljenog lika, a za omiljenog sam izabrao devojčicu jer nam treba povremeno podsetnik kako je to biti dete i koliko zaboravimo na neke stvari a ne bi trebalo.

Izdvojeni citati:

Čudno je kako jedan događaj može da ti upropasti život.“

Irsa Sigurdardotir

Čudno je kako čoveku njegove nevolje noću izgledaju nesavladivo.

Irsa Sigurdardotir

Raznolikost je začin života.

Irsa Sigurdardotir

Ako ništa ne rizikuješ, ništa i ne dobijaš.

Irsa Sigurdardotir

Detalji o knjizi:

Knjiga: DNK (DNA)
Autor: Irsa Sigurdardotir (Yrsa Sigurðardóttir)
Izdavačka kuća: Dokaz
Godina izdanja: 2014. (za srpsko tržište 2019.)
Žanr: Triler

Kako sam saznao za knjigu: Pročitao sam jednu knjigu ove izdavačke kuće

Omiljeni lik: Margrjet
Najmanje omiljeni lik: Artnar
Ocena: 9/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Ostavljeni komentari i članci u kojima je spomenut ovaj članak

  1. Повратни пинг: Odmazda (Irsa Sigurdardotir) - Petrov svet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close