Digitalna tvrđava (Den Braun)

1.1K

Još jednom Den Braun, ali ne i još jedno oduševljenje, na moju veliku žalost. Digitalna tvrđava mi nije donela ono što sam očekivao.

Za razliku od serijala sa Robertom, ovoj knjizi treba nekih 30-50 stranica da nas upozna sa glavnim akterima i njihovim pričama. Kroz sve to provlači se taj neki događaj koji budi radoznalost, ali nije mi to bilo na nivou kao što sam navikao što se tiče Brauna.

Takođe, tu je bilo i dosta predvidivih stvari. Naravno, ne na samom početku, ali već negde od trećine knjige sam slutio ko će biti loš momak a ko dobar jer mi se čini da su te uloge dodeljene šablonski. Već viđeno mnogo puta.

Očekivao sam i malo više kriptografsih elemenata, tj. da autor malo više opiše načine kako se kodiraju i dekodiraju poruke, mislim da bi to bilo zanimljivo. Spominje se sve to i primeri neki, ali lepše bi bilo da je malo više toga jer su glavni akteri kriptografi.

Detalji o knjizi:

Knjiga: Digitalna tvrđava (Digital Fortress)
Autor: Den Braun (Dan Brown)
Izdavačka kuća: Solaris
Godina izdanja: 1998. (za srpsko tržište 2010.)
Žanr: Triler

Kako sam saznao za knjigu: Kao poklon sam dobio Da Vinčijev Kod i nakon te knjige sam rešio da pročitam sve Braunove knjige

Omiljeni lik: Suzan
Najmanje omiljeni lik: Stratmor
Ocena: 6/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close