Anđeli i demoni (Den Braun)

1.7K

Nakon pročitane knjige Da Vinčijev kod rešio sam da pročitam i sve ostale od Brauna u nekom trenutku. Prolećna akcija izdavačke kuće Solaris mi je omogućila da uzmem 4 njegova dela po povoljnijoj ceni i tako sam ubrzo započeo sa čitanjem romana Anđeli i demoni. I to je definitivno bila dobra investicija!

Ko voli ovakve trilere sigurno će mu se dopasti i ova knjiga. Elementi trilera pomešani sa religioznim motivima i tajnim društvima definitivno bude maštu. Lično nisam zalazio u to koliko je sve to istina. Sama takva postavka stvari mi je zanimljiva, da se sve to može predstaviti i na jedan takav način. Bilo istina ili ne, meni je bilo interesantno to čitati. Isto kao i za vreme Da Vinčijevog koda. Jesam vernik ali ne doživljavam ove knjige kao skrnavljenje vere.

Ono što je zajedničko za obe knjige koje sam do sada pročitao je da se radnja cele knjige odvija u 24 sata (ako se izuzme poslednjih 10ak stranica). I cela radnja je puna preokreta. Taman pomislite nešto ste shvatili kad ispadne da to nije tako. I tako nekoliko puta. Pred kraj kad sam bio ubeđen da je to to, desio se još jedan preokret. Dok čitate ovu knjigu neće vam biti dosadno. Stranice se prosto „gutaju“.

Sam stil pisanja knjige mi prija. Knjiga je napisana u trećem licu, ali iz više uglova je knjiga pričana. Najčešće iz ugla Roberta. Opisi Rima i Vatikana su mi bili toliko zanimljivi da želim da i tamo odem. Čak i da zavirim u čuvenu biblioteku Vatikana (mogu samo da sanjam!).

Što se tiče najmanje omiljenog lika – izdvojio sam Olivetija, iako je bilo više kandidata u tesnoj konkurenciji. Ali na prvu on mi se nije dopao. Nekako mi ta strogost nije prijala baš iako je čovek samo radio svoj posao.

Izdvojen citat:

Ne možeš sakriti ono što si. Dan kada to probaš biće dan kada ćeš umreti. Budi uspravna, blistavo se smeši i pusti ih da se pitaju koja je tvoja tajna.

Den Braun

Detalji o knjizi:

Knjiga: Anđeli i demoni (Angels & demons)
Autor: Den Braun (Dan Brown)
Izdavačka kuća: Solaris
Godina izdanja: 2000. (za srpsko tržište 2008.)
Žanr: Triler, Misterija

Kako sam saznao za knjigu: Pročitao sam Da Vinčijev kod i dopala mi se mnogo

Omiljeni lik: Vitorija
Najmanje omiljeni lik: Oliveti
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close