Izgubljeni simbol (Den Braun)

838

Rešio sam da u decembru privedem kraju neke serijale koje sam započeo u toku godine, pa je tako došao i na red da završim serijal o Robertu. Ono što sam shvatio u sred čitanje jeste da je Izgubljeni simbol treća knjiga, a Inferno četvrta (a ja sam bio ubeđen da je obrnuto) tako da je došlo tu do malog preokreta, ali to svakako nije pokvarilo draž u čitanju.

Meni je Izgubljeni simbol najslabija od knjiga o Robertu i nekako mi je žao što sam je i čitao. Nije ona loša, ali u odnosu na ostale nije mi sjajna. Za razliku od ostalih knjiga čija radnja vas zgrabi na 5. strani, ovde se čeka malo već broj strana dok ne postane veoma zanimljivo. A onda radnja kao da je namerno rastegnuta. Takođe, utisak mi je pokvarilo i što sam otkrio jedan od najvećih preokreta mnogo pre nego što je trebalo pa onda to nije bio toliki šok na kraju. A kad smo kod kraja iako je sve to zanimljivo sklopljeno, ipak mi je sam taj kraj i objašnjenje bio dosadan.

Ono što jeste za pohvalu, to je da je i Izgubljeni simbol obogaćen mnogim istorijskim podacima, umetničkim delima i opisima građevina. Braun je tu odličan toliko da poželiš da posetiš sva ta mesta što pre. Kvalitet pisanja je i dalje dobar, ali sama priča meni nije držala toliko pažnju. Nije mi to ono što sam navikao od njega. Nadam se samo da je ovo jedna njegova knjiga koja je malo podbacila i da me druge neće razočarati. No to ću otkriti u narednoj godini.

Nekako su svi likovi ovde ostavili čudan utisak na mene. Dosta ih je upečatljivih, ali opet niko nije drastično dobar ili loš utisak ostavio. Cela knjiga mi je, nažalost, topla, da ne kažem mlaka.

Izdvojeni citati:

Široka prihvaćenost ideje nije dokaz njene valjanosti.

Den Braun

Misterije su kao upaljene baklje, koje u rukama majstora mogu osvetliti put, a u rukama ludaka mogu zapaliti čitav svet.

Den Braun

Detalji o knjizi:

Knjiga: Izgubljeni simbol (The Lost Symbol)
Autor: Den Braun (Dan Brown)
Izdavačka kuća: Solaris
Godina izdanja: 2009. (za srpsko tržište 2009.)
Žanr: Triler

Kako sam saznao za knjigu: Kao poklon sam dobio Da Vinčijev Kod i nakon te knjige sam rešio da pročitam sve Braunove knjige

Omiljeni lik: Ketrin
Najmanje omiljeni lik: Sato
Ocena: 6/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Ostavljeni komentari i članci u kojima je spomenut ovaj članak

  1. Повратни пинг: Inferno (Den Braun) – Petrov svet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close