Severna kapija: Staze sudbine (Danijel Jovanović)

1.3K

Po poslednji put sam se vratio serijalu Severna kapija i nisam bio ništa manje oduševljen nego ranije. Danijel je neko ko je, sa stanovišta pročitanog celog serijala, veoma lepo satkao celu pozadinu priče. Ceo svet koji diše na stranicama ovog serijala je toliko divan da je bilo uživanje čitati o njemu. Poslednji deo nam otkriva odgovore na pitanja postavljana u prethodnim delovima i konačno dolazimo do razrešenja svih misterija.

Sećam se da kad sam završio treći deo da sam jedva čekao da krenem četvrti, poslednji deo. Toliko sam žudeo da saznam šta se to desilo na kraju trećeg dela, jer je epilog bio dobar uvod u Staze sudbine. Namerno sam finale odlagao i na kraju sam uspeo da smetnem sa uma završetak trećeg romana. Kad sam uzeo Staze sudbine u ruke odmah mi se sve vratilo i čitao sam knjigu sa velikim uzbuđenjem.

Posle neka dva poglavlja koji se bave mahom novonastalom situacijom u životima glavnih junakinja saznajemo za još jedan problem, a onda za još jedan. I tako radnja ove knjige može da se opiše kroz tri problema – vukodlak, ala, požar. Zanimljivo mi je bilo kako je to sve autor iskonstruisao kojim ćemo redom saznavati za probleme, a onda i na neki način unazad ih rešavati.

Iskren da budem, bilo mi je nekoliko sitnih momenata na koje sam imao utisak „Ma da li je moguće da se tako brzo rešavaju?“, ali kad bolje razmislim ova knjiga je taman dovoljno dugačka da se u njoj lepo uživa i da ne postane dosadna ili naporna. Verujem da je autor mogao još malo da rastegne radnju, ali bolje što je sve to ovako ispalo. Veoma se lako čita i pitka je dosta (kao i prethodni delovi), tako da ko se odluči da pročita serijal (tople preporuke!) sigurno će mu biti veoma lako da to učini.

Znajući kakva je kinematografija kod nas mislim da je gotovo nemoguće da se snime filmovi/serije po motivima ovog romana i to je velika šteta. A onda sam shvatio da bi možda bilo podjednako lepo kada bi to učinio neki studio za animirane filmove. I na taj način da oživi ova priča na platnu bio bi dobar i vrlo rado bih pogledao te filmove. Od mene imate velike preporuke za ovaj serijal i najbolja stvar od svega što je ceo serijal objavljen. Tako da nema čekanja od po godinu dana do sledeće knjige!

Izdvojen citat:

Nada postoji sve dok ima čoveka.

Danijel Jovanović

Detalji o knjizi:

Knjiga: Severna kapija: Staze sudbine
Autor: Danijel Jovanović
Izdavačka kuća: Otvorena knjiga
Godina izdanja: 2019.
Žanr: Fantastika

Kako sam saznao za knjigu: Čitao sam prethodne delove sage Severna kapija

Omiljeni lik: Dimi
Najmanje omiljeni lik: Suzana
Ocena: 9/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close