Netko poput tebe (Josip Banovac)

88

Kada su u pitanju knjige poput Netko poput tebe onda sam vrlo neodlučan kako da im pristupim.

Sa jedne strane, nema se tu šta puno toga za reći osim da je ovo sjajan priručnik za život, ali i podsetnik da život živimo punim plućima na svoj način i po svojim pravilima.

Sa druge strane, mogao bih noći i noći da provedem sa ljudima pričajući o ovoj knjizi i šta je ona sve za mene i na koje sve načine mi prija.

Josip Banovac je neko ko je vrlo aktivan na društvenoj mreži Instagram i to na profilu @netkopoputtebe. Čini se da u današnje vreme nema osobe koja nije videla bar jednu njegovu objavu nekad tamo, baš kao što smo nekad viđali objave Pokojne Mileve, na primer.

Njegov profil je vrlo upečatljiv, baš poput i samih objava. Vrlo šareno, vrlo veselo, vrlo konkretno i jasno. Posmatraj, pitaj, žuri, voli, pati, hrabri, ljubi, živi, piši, uživaj… Ma ovo je zbirka raznih emocija koja samo budi nove emocije! I kao što sam već rekao, podseća da život treba da živimo i da ne propuštamo prilike. Volim ovakve knjige i uvek mi prijaju poput najboljeg melema.

Što se tiče izdvojenih citata, tačnije misli, njih je pregršt. Ni ne želim sve ovde da objavim, podeliću samo neke i nadam se da će vam to biti dovoljno da vas motiviše pa da i sami dođete do primerka ove prelepe knjige.

Moram i da se ovako javno zahvalim Josipu što mi je izašao u susret i trpeo me nekoliko dana oko dogovaranja kako da preuzmem knjige. A onda mi je poseban ugođaj bio baš to što sam knjige dobio na adresu hotela u Puli u koju sam otišao turistički na nekoliko dana. Ova knjiga i more, pa to je uživanje. Još dodajte neku čašu vina, i možete reći da ste srećni. Bar sam ja bio!

Ipak, tad sam samo čituckao knjigu, a onda sam seo i pročitao je celu ovih dana. Počev od pakovanja, preko posvete, pa do stikera koje dobijate uz knjigu i onda sama knjiga, ovo je savršeno. S obzirom da je Josip knjigu Netko poput tebe izdao samostalno ovo je veliko ulaganje, trud i zaslužuje samo reči hvale! A ja se nadam da neće stati na ovoj knjizi i da će nas u narednim godinama obradovati sa puno toga lepog, ako ne i lepšeg od ovoga što nam je sada dao.

Izdvojeni citati:

nađeš nekoga
bliskog srcu
pa poželiš
da let traje zauvek

Netko poput tebe, Josip Banovac

nemoj na tmurne ljude
trošiti svoje
sunčane dane

Netko poput tebe, Josip Banovac

proživi
svoje
postojanje

Netko poput tebe, Josip Banovac

da nema kiše
ne bi bilo ni cvijeća
za svaki rast
u životu
zaslužni su padovi

Netko poput tebe, Josip Banovac

pronađi nekoga
uz koga ćeš rasti
kao najljepši cvijet
i uz koga će
tvoje boje
zasjeniti dugu

Netko poput tebe, Josip Banovac

Detalji o knjizi:

Knjiga: Netko poput tebe
Autor: Josip Banovac
Izdavačka kuća: Samostalno autorsko izdanje
Godina izdanja: 2023.
Žanr: Životni

Kako sam saznao za knjigu: Video sam je na Instagram stranici @netkopoputtebe

Omiljeni lik: Ti
Najmanje omiljeni lik: /
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close