Svet leda i vatre (Džordž R. R. Martin)

625

Svet leda i vatre je nešto što bi svaki verni fan Igre prestola i njenog sveta trebalo da ima. Vredi svaki dinar! Počev od kvaliteta papira, ilustracija, teksta, svega! Ovo nije jedna od onih knjiga koja je naknadno napisana da uzme novac a vi ćete se osećati prevareno.

Za Noć knjige sam kupio ceo GoT serijal i 2019. godinu planiram da posvetim njemu. Stoga sam rešio da se za početak upoznam sa istorijom tog sveta. Naravno, od silnih podataka možda mi je ostalo 1% u glavi, ali je bilo veoma zanimljivo.

Zanimljivo je da sam uzeo ovu knjigu da čitam misleći kako je puna ilustracija i da će mi trebati dan, dva da je završim. Prevario sam se! Na stranu što sam imao po sat-dva dnevno da čitam ipak ima dosta teksta (što je zaista pohvalno) i detaljno je objašnjeno. Zaista je ova knjiga plod predanog rada i to se vidi. Drago mi je da je Džordž i ovako nešto napisao.

O samoj „radnji“ je malo teže naširoko pisati. Prvi deo govori o nastanku i prvim vremenima, potom dobijamo detaljan uvid o vladanju Vesterosom kroz lozu Targarjena (mada uporno kad govorim kažem Targerijen ali ovako piše u Istoriji) i posle o svakom delu kraljevstva dobijamo detaljnije informacije, a onda i o ostatku poznatog sveta. Detaljno i zanimljivo, uz ilustracije, opisano delo. Sigurno ću se ovoj knjizi vraćati, makar nekim njenim delovima. I sad jedva čekam da zaronim u sadašnjost Vesterosa.

Izdvojeni citati:

Tragedija je što se u ratu krv nevinih lije često kao i krv krivih.

Džordž R. R. Martin

Uništavanje znanja uvek je bolno.

Džordž R. R. Martin

Detalji o knjizi:

Knjiga: Svet leda i vatre: Neispričana povest Vesterosa i Igre prestola (The World of Ice & Fire: The Untold History of Westeros and the Game of Thrones)
Autor: Džordž R. R. Martin (George R. R. Martin)
Izdavačka kuća: Laguna
Godina izdanja: 2014. (za srpsko izdanje 2015.)
Žanr: Epska fantastika

Kako sam saznao za knjigu: Kada sam gledao knjige iz serijala video sam da postoji i ova knjiga

Omiljeni lik: Megor I
Najmanje omiljeni lik: Deron II
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close