Sve je u redu (Jasminka Petrović)

1.1K

Pre neko veče sam uživao u predstavi Sve je u redu, koja je rađena po motivima ove knjige. Bio sam dirnut i predstava je ostavila veliki utisak na mene.

Mnogo puta smo se sigurno susreli sa nekim problemima koji su delovali nerešivo, a onda smo se sa većinom ili svim problemima izborili i izgurali sve to nekako. Na kraju bude sve u redu. Posebno osetljiv period koji donosi probleme jeste tinejdžersko doba, kada i najmanji problem izgleda ogromno, a onda podstiče i ogromnu patnju.

Knjiga ima 110 strana i brzo se čita. Sastoji se iz dva dela, prvo je kao neko obraćanje nama, monolozi likova kroz koje se upoznajemo sa silnim problemima koje oni imaju. U drugom delu su tu pisma, mejlovi, delovi razgovora u kojima otkrivamo šta se potom desilo sa junacima. Priča je isprepletana većim brojem likova i njihovim pričama, što priču čini kompleksnijom, ali i realnijom. Ima tu dosta gorućih tema poput vršnjačkog nasilja, rasizma, nacionalne netrpeljivosti, bolesti…

Napisana je pitko, na kraju mi je žao što nije imalo još. Definitivno je ovo jedna od divnijih knjiga koju sam pročitao ove godine i drago mi je što je došla na kraju iste pa se osećam da simbolično poručuje da će sve biti u redu. A uskoro planiram da nastavim dalje da čitam dela od Jasminke.

Izdvojeni citati:

Kad imaš pesmu u srcu onda si kao priča i možeš da letiš.

Jasminka Petrović

Znate li vi koliko je dragocen smeh za nekoga ko je izgubio sve što je imao?

Jasminka Petrović

Ti mi ličiš na tvrdoglavog pingvina koji trapavo trči po stenama i uporno maše krilima. Sine, pa ne moramo svi da letimo. Do slobode se dolazi na bezbroj načina. Pingvin je pretvorio svoja krila u peraja. On ne ume da leti, ali zato pliva bolje od mnogih riba. Šta čekaš, skači i plivaj!

Jasminka Petrović

Detalji o knjizi:

Knjiga: Sve je u redu
Autor: Jasminka Petrović
Izdavačka kuća: Kreativni centar
Godina izdanja: 2017.
Žanr: Drama, Tinejdž

Kako sam saznao za knjigu: Gledao sam predstavu po motivima ove knjige

Omiljeni lik: Đorđe
Najmanje omiljeni lik: dragan
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Ostavljeni komentari i članci u kojima je spomenut ovaj članak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close