Mala prodavnica otrova (Sara Pener)

430

Čini mi se da sam roman Mala prodavnica otrova video više puta na bookstagram-u, no tek me je u knjižari privukao. Sećam se da su živopisne korice imale svu moju pažnju u jednom momentu. I evo, gotovo godinu dana nakon kupovine pročitao sam ovaj roman.

Moram da priznam da u ovom slučaju sinopsis i jeste i nije tačan. Tehnički sve to jeste rečeno kako treba, ali opet sve što sam očekivao je bilo pogrešno. Tako da ako se nekom ne učini obećavajuće zbog sinopsisa neka ga to ne obeshrabruje. Sadržaj romana je zarazan, ali na dobar način.

Već na prvim stranicama nas autorka vešto uvlači u priču i tu pažnju će nam roman sve vreme držati. Definitivno je zanimljiv i drugačiji od većine romana koje sam pročitao. Stalno se nešto iščekuje i stalno se nešto dešava, tako da monotonosti ovde nema mesta. Ti momenti spravljanja napitaka su me podsetili na alhemičara iz Neznanog sanjara i Zlatnog kumčeta.

Poseban dodatak je što roman prati dva toka radnje – kraj 18. veka i sadašnjicu. Samim tim prati i priče dve žene – Nele i Kerolajn. Obe su u svojim mukama, a opet su uspele da se povežu. Saznavanje nečijih tajni ko je živeo pre dva veka je vrlo zanimljiva stvar. Mala prodavnica otrova je vrlo zanimljivo mesto i nisam siguran da li bih voleo da probam neki od proizvoda iz te prodavnice. Čak mi se dopala i priča o njenoj kamuflaži.

Kroz roman ćemo upoznati i Elajzu, dvanaestogodišnjakinju, vrlo hrabru i usredsređenu. Ona mi je u početku izazivala sumnjičavost, ali sam je vremenom zavoleo i navijao za nju. I vrlo mi je drago što je na kraju završila kako je završila. Ona je živ primer da se putevi ukrste sudbinski i da na tim raskrsnicama možemo pokupiti nešto što će nas definisati za ostatak života.

Roman je vrlo pitak, lako se čita i savršen je za plažu ili čitanje na terasi uz omiljeni napitak. Ugrejaće vaša srca, ali i probuditi sumnju u ono što vam drugi serviraju u tanjir. Pravo je osveženje i nadam se da će Sara napisati još ovako zanimljivih priča, poput ove, koja budi pitanje – Da li biste ikad koristili proizvode apotekarke Nele i iz kog razloga?

Izdvojeni citati:

Ono što neko više od svega želi da kaže često je upravo ono što je najbolje da prećuti.

Sara Pener

Osveta je lek sama po sebi.

Sara Pener

Zašto radije patimo nego da otkrijemo tajne?

Sara Pener

Važno je da idemo za svojim snovima.

Sara Pener

Detalji o knjizi:

Knjiga: Mala prodavnica otrova (The Lost Apothecary)
Autor: Sara Pener (Sarah Penner)
Izdavačka kućaLaguna
Godina izdanja: 2021. (srpsko izdanje 2022.)
Žanr: Triler

Kako sam saznao za knjigu: Video sam je u knjižari

Omiljeni lik: Nela
Najmanje omiljeni lik: Džejms
Ocena: 8/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close