Lady Gaga: Kraljica popa (Emili Herbert)

611

Kako se bliži izlazak Chromatice rešio sam da se vratim na Gagin početak karijere i podsetim se tih prvih koraka. Prošlo je više od decenije, a ona i dalje privlači veliku pažnju, no dosta se toga promenilo. Jedno je sigurno – Lady Gaga: Kraljica popa nam otkriva kako je ova pop senzacija započela i da nije bitno odakle krećete, bitan je trud i rad i sve možete.

Mogao bih da pišem danima o njoj i da ne napišem sve što bih pomislio. Ali ću se truditi da ne pišem ništa. Činjenica je da je u mojim tinejdžerskim danima ona bila jedna od mojih omiljenih poznatih ličnosti. Voleo sam tu njenu uvrnutost, ekscentričnost, nagon za šokiranjem na koji god način može, kao i te svakodnevne vizuelne transformacije. Dopadalo mi se što je imala tu slobodu da to čini i da joj je veoma zabavno u svemu tome.

Ova knjiga se vraća na sam početak i pre nego što je postala poznata. Bavi se njenim školovanjem i počecima u Njujorku, dok je rasla u tamošnjim klubovima. Ovo je jedinstvena zbirka i njenih izjava, ali i pojava nje u javnosti. Lep način da se isprati njena karijera do pojave Bad romance pesme.

Činjenica je da je nekima gotivna, neki je vole, neki je nepodnose, verujem da većina ima neko mišljenje o njoj. Ali u tim prvim mesecima se pokazala izuzetno pametnom i promišljatom i disciplinovanom, a sve sa željom da ostvari svoje snove i uspe u svojoj nameri. Moram da priznam da mi je ponovno čitanje ove biografije bilo i motivišuće da se bacim na neke stvari koje već neko vreme priželjkujem da uradim.

Nema se ovde šta puno polemisati o knjizi. To je jedna biografija, više tečna priča koja je zbirka njenih izjava, pojavljivanja u medijima, šta je sve radila i kako se razvijala njena karijera sa komentarima autorice. Sve u svemu, lep način da se podsetimo sada već tako dalekog početka njene karijere.

I zaboravio sam kako se gotovo svakodnevno pojavljivala u najotkačenijim kombinacijama, pa pričala kako je to ona i ne razdvaja scenu od vanscenskog života. Čitalac može malo da se zapita šta se desilo u međuvremenu, pa je sad možemo videti i u običnim odevnim kombinacijama. Ima tu dosta nekih sitnica na koje sam zaboravio a o kojima se može razmišljati sa ove distance na mnogo načina.

Izdvojeni citati:

Svaki put kad radiš s nekim tko je bolji od tebe, postaneš bolji.

Emili Herbert

Često kad postaneš poznat (htio ti to ili ne), postaneš i uzor.

Emili Herbert

Detalji o knjizi:

Knjiga: Lady Gaga: Kraljica popa (Lady Gaga: Queen of Pop)
Autor: Emili Herbert (Emily Herbret)
Izdavačka kuća: Znanje
Godina izdanja: 2010. (za hrvatsko tržište 2010.)
Žanr: Biografija

Kako sam saznao za knjigu: Video sam na internetu

Omiljeni lik: /
Najmanje omiljeni lik: /
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Za još utisaka o romanima iz istog žanra, kliknite ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close