Imate li Simptome?

1K

Ko je Sanja i da li je normalna?

Pita se ona, a pitamo se i mi – šta je danas normalno i ko to uopšte određuje?

Ovaj introspektivni roman uvodi nas u Sanjine misli bez cenzure. Zavirićemo joj u glavu, u srce i između nogu. Videćemo jednu potpuno ogoljenu ličnost koja nam svoj svet prikazuje iskreno, bez dlake na jeziku i bez trunke ulepšavanja i upravo time nas dodiruje. Sve smo mi ponegde Sanja. Sirovi prikaz jednog života od 38 godina smešten je u nekoliko sati na kauču.

Da li je Sanja hrabra?

Hrabrost je kad isplivaš iz veze natopljene alkoholom i ajaksom.

Hrabrost je kad zađeš u svoje misli, danas mnogi od toga zaziru.

Hrabrost je kad gajiš cveće u vremenu koje betonira sve pred sobom.

Hrabrost je kad posle svega i dalje pokušavaš da nađeš ljubav.

Da li je to bila ljubav?

Da li je mogla da bude?

Ali Sanja nije lik iz bajke koji će posle nevolja živeti srećno do kraja života. Sanja je toliko stvarna i autentična da joj sreća ne ide baš uvek od ruke. Da li su meseci savršenog dopisivanja i jedan savršen seks garancija za savršenu budućnost? Za bilo kakvu budućnost?

Pesma budućnosti je Zatvori me u 21. vek. Sanja hvata sebe kako je iznova sluša uprkos  gađenju koja oseća zbog sistema (bez)vrednosti koji ova pesma i spot nose sa sobom. Savremeno vreme radnje u romanu čini nam likove još bližim, kao da su stvarno oko nas. A i jesu. Ti krimosi su svuda, tako normalni i prilagođeni. A ja sam ta koja je ludak, ja sam sekla sebe dok su oni sekli druge. Nakon čitanja ostajemo zapitani nad odnosima u savremenom društvu. Nad svetom koji smo izgradili oko sebe i u sebi. To je simptom kvalitetne knjige. Knjige koja zaslužuje mesto na vašem kauču.

Autor teksta: Gala Odanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close