Dani zvezda i krvi (Lejni Tejlor)

481

Drugi deo trilogije Ćerka magijeDani zvezda i krvi još je fantastičniji (ako je ovo uopšte i reč!). Zaista, svet Lejni Tejlor sve više i više volim, obožavam i podržavam. Ono što ona stvori, način na koji stvara i likove kakve rađa, sve je na jednom visokom i zavidnom nivou. Ovo je ona vrsta fantastike kakvu volim da čitam i kojoj se uvek radujem!

Nešto duži od prvog dela ovaj roman osvaja! Naime, radnja se malo širi, pa imamo uvid u još neke delove ova dva sveta koja je Lejni tako marljivo satkala. Saznajemo mnogo više o anđelima u ovom delu, nego u prvom. A isto tako, dobijamo uvid malo više u život himera. Konstantno nam Lejni otkriva neke nove stvari ili nas uvodi u neke nove misterije, pa sama priča nikako nije dosadna.

Zanimljiva i puna preokreta ova priča vozi. A opet, toliko je lagana i pitka da kad pročitate pola romana imate osećaj kao da ste pročitali svega pedesetak stranica, toliko neosetno roman klizi. Naravno, poglavlja se završavaju baš tamo gde su najzanimljivija i naredno poglavlje se obično tiče one druge strane. Autorka nas itekako muči, ali užitak je na kraju zagarantovan.

Lično, prvi deo mi je bio bolji, možda zbog toga što sam više čitao o Akivi i Karu, tj. njihovom odnosu. Nije da ga ovde nema i nije da ne misle jedno na drugo. Razvija se i ovde odnos između njih, ali sporije. Uz to, ceo odnos je drugačiji. Ne bih ništa više pisao o tome, jer ne želim da otkrivam previše onima koji nisu čitali roman (još uvek).

Dopada mi se i to kako Lejni započinje celine – Nekada davno… Svojevrsna najava šta nas u nastavku očekuje, a opet daje i neku dozu bajkovitosti. Baš volim te delove i jedva sam čekao da dođem do sledećeg da vidim šta je Lejni dalje smislila. Kao što je duologija Neznani sanjar magična, tako je i ova trilogija isto to. Sećam se da sam se nakon tog romana pitao šta može još da smisli da napiše još jedan roman. Tako je i sad, prvi deo je nekako celina za sebe, da se pitate šta to može Dani zvezda i krvi novo da donese i kako da proširi radnju. O itetako ima šta da kaže i ima još toga da se desi! Sa Lejni je jedno sigurno – vežite pojas jer će vam ona priuštiti ludu vožnju.

Izdvojeni citati:

Nije znak slabosti ako tražiš pomoć.

Lejni Tejlor

Nikada se ne osećamo toliko bespomoćni, kao kada je neko tužan.

Lejni Tejlor

Detalji o knjizi:

Knjiga: Dani zvezda i krvi (Days of Blood & Starlight)
Autor: Lejni Tejlor (Laini Taylor)
Izdavačka kućaPublik Praktikum
Godina izdanja: 2012. (za srpsko izdanje 2017.)
Žanr: Drama, Tinejdž, Fantastika

Kako sam saznao za knjigu: Čitao sam duologiju Neznani sanjar ove autorke

Omiljeni lik: Ziri
Najmanje omiljeni lik: Jael
Ocena: 7/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Ostavljeni komentari i članci u kojima je spomenut ovaj članak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close