Treća devojka (Agata Kristi)

726

Moram da priznam da se meni Agatin stil pisanja dopada. Treća devojka je druga knjiga koju čitam od Agate Kristi. I siguran sam da neću stati na njoj. Jednostavno, žena je veoma dobra u pisanju krimi romana i nije čudo što je među najprodavanijima.

Ono što moram da napomenem u ovoj knjizi jeste da je meni ipak malo bila dosadnjikava do polovine. Zapravo, možda je problem bio što nisam ni imao previše vremena pa knjigu umesto za dva dana pročitao sam za četiri seckajući je tako na po 60-70 strana. I onda ne stignem pošteno ni da se unesem u knjigu. Naravno, poslednih 100-ak stranica su najuzbudljivije i čitaju se bez daha jer nas sve zanima šta se to zapravo desilo.

Oko mogućeg zločina se isplela čitava mreža mogućnosti i sve su nekako povezane ali opet ne toliko jako i sve može biti a i ne mora. To je ono što glavnog junaka, Poaroa, najviše i nervira (nerviralo je i mene). I sve se čini da je uzaludno i da nema rešenja tog problema, da uzalud tumara u mraku. Naravno, Poaro će na kraju shvatiti šta se zaista desilo i razmrsiti klupko. Za razliku od prethodne pričitanje Agatine knjige, ako izuzmem Poaroa i gospođu Oliver, ostali likovi mi nisu previše zanimljivi i onda su mi neke scene malo bile dosadnjikave. Čekao sam taj kraj i uzbuđenje. Ne mogu da kažem da knjiga nije uzbudljiva, ali falilo mi je nešto i zbog toga ocena nije najveća. Sve u svemu, nisam obeshrabren što se njenih knjiga tiče i jedva čekam sledeću priliku da čitam o nekom novom slučaju Herkula Poaroa. 

Izdvojeni citati:

Dok ne probate nešto sami, stvarno ne znate kako to izgleda.

Agata Kristi

Mržnja nije kreativna.

Agata Kristi

Ljudi nikad nisu onakvi kakvim ih pamtite.

Agata Kristi

Kad nešto uradiš kako treba, ostavi to na miru.

Agata Kristi

Detalji o knjizi:

Knjiga: Treća devojka (Third Girl)
Autor: Agata Kristi (Agatha Christie)
Izdavačka kuća: Laguna
Godina izdanja: 1966. (za srpsko izdanje 2018.)
Žanr: Krimi

Kako sam saznao za knjigu: Video sam da je na akciji u Laguni i rešio sam da je uzmem jer mi se i prethodna Agatina knjiga dopala

Omiljeni lik: Gospođa Oliver
Najmanje omiljeni lik: Treća devojka
Ocena: 9/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close