Neočekivani gost (Agata Kristi)

1.2K

Ove sedmice trebalo mi je nešto kratko, jer sam imao neke pauze na poslu i između obaveza a hteo sam na taj način da prekratim vreme. Na kraju je izbor pao na kratak roman Neočekivani gost od Agate Kristi.

Ovaj roman je prvobitno napisan kao predstava i kao takva je igrana, a onda je Čarls Ozborn pretočio tu predstavu u roman. Zaista, priča je vrlo zanimljiva i voleo bih da imam prilike da ogledam predstavu Neočekivani gost. Ono što mi je bilo interesantno je da već od prvog poglavlja priča počinje da bude više nego zanimljiva. Već na samom početku neočekivani gost ulazi u radnu sobu i naleće na ubijenog vlasnika kuće, dok je njegova žena u ćošku sa pištoljem u ruci. Ubrzo on rešava da joj pomogne da se izvuče sa zločinom koji je priznala da je počinila.

Tokom romana dolazi do više obrta priče, pa će se pojavljivati i novi osumnjičeni. Najzanimljivija stvar je bila što u samom startu imamo nekoga ko priznaje ubistvo, ali se pitamo što još uvek niko ne zove policiju. Naravno, tek pred kraj romana se ta Enigma rešava zašto čitamo roman dalje ako imamo počinioca.

Naravno, Agata ne bi bila Agata da nije sve tako kao što izgleda. Na kraju dolazimo do toga da njegova supruga nije ubica, a svi ostali će biti osumnjičeni. Tek na kraju romana saznajemo ko je ubica (naravno) i možemo da se zapitamo da li je ovo savršen zločin.

Ako vam je potrebna neka kraća priča koja je vrlo interesantna, onda je ovo knjiga za vas. Ovo je misterija koja se ne rasplinjuje previše, brzo se čita a užitak je zagarantovan. Čak i na TV ekranima verujem da bi bilo veoma zanimljivo odrađeno. Definitivno, jedna od boljih kraćih misterija koje sam pročitao.

Neočekivani gost Agata Kristi
Skoro za svako fotkanje knjige Zak je tu da proveri da li sve teče po planu

Izdvojeni citati:

Kad se jednom pristane na ucenu onda tome nema kraja.

Agata Kristi

Ima trenutaka kada je istina važnija od odanosti.

Agata Kristi

Detalji o knjizi:

Knjiga: Neočekivani gost (The Unexpected Guest)
Autor: Agata Kristi (Agatha Christie)
Izdavačka kućaBDR Media
Godina izdanja: 1999. (za srpsko izdanje 2019.)
Žanr: Misterija

Kako sam saznao za knjigu: Kupovao sam prethodne romane na kioscima

Omiljeni lik: Lora
Najmanje omiljeni lik: Gradonačelnik
Ocena: 7/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close