I ne osta nijedan (Agata Kristi)

964

Ovo će verovatno biti jedan od najkraćih utisaka u poslednjih godinu dana. I inače ne volim da razvlačim, ali nekad imam mnogo toga da kažem. Ovde je slučaj da bih mogao isto to, ali jedna je Agata, a roman I ne osta nijedan je toliko dobar da je svaka reč suvišna.

U samu radnju romana ne bih puno zalazio. Ko pročita sinopsis znaće da se kroz roman dešava deset ubistava deset ljudi smeštenih na jedno ostrvo. I to je bilo dovoljno da me veoma zainteresuje. Već sam čitao Agatu + čini mi se da je ovo njen najprodavaniji roman, pa su očekivanja bila ogromna. Na kraju deluje sve lako i fantastično, ali verujem da je bilo vraški teško napisati takav roman.

Pošto sam započeo drugu neku knjigu i nije mi baš išlo, rešio sam da malo presečem i uzmem neku drugu knjigu za koju sam bio siguran da će mi se dopasti, da mi malo podigne raspoloženje.

Ko voli Agatu i/ili dobru misteriju, ovaj roman je prava poslastica za njega. Mene je već na prvim stranicama zainteresovao (ako izuzmemo ono početno interesovanje nakon čitanja sinopsisa), a onda je znatiželja toliko rasla da sam roman pročitao za 24h. Obično volim da čitam lagano i da to traje 3, 4 dana, ali to ovde nije bio slučaj. Ovog puta se nisam trudio da razmišljam o tome ko je krivac, jer sam znao da nema šanse da naslutim. Drugo više ne bih imao šta da dodam a da već mnogi nisu rekli o Agati i ovom njenom delu.

Ova knjiga je više puta ekranizovana, a ja za praznike planiram da odgledam trodelnu seriju iz 2015. jer želim da ovu priču doživim i na taj način. Nakon odgledane serije moram da priznam da je knjiga bolja. Dobra je serija, super je urađeno sve, ali kraj u seriji i filmu se razlikuje i više mi se dopada kako je cela misterija objašnjena u knjizi.

I jedan, nazovi, #funFact za kraj pošto trenutno traje Noć knjige: Ovu knjigu sam kupio tokom proslogodišnje decembarske Noći knjige.

Izdvojeni citati:

Kada je čoveku život u opasnosti, ne razmišlja se previše o osećanjima.

Agata Kristi

Biti upozoren znači biti naoružan.

Agata Kristi

Detalji o knjizi:

Knjiga: I ne osta nijedan (And Then There Were None)
Autor: Agata Kristi (Agatha Christie)
Izdavačka kuća: Laguna
Godina izdanja: 1939. (za srpsko tržište 2019.)
Žanr: Krimi, Triler

Kako sam saznao za knjigu: Čitao sam druge knjige od ove autorke

Omiljeni lik: Emili Brent
Najmanje omiljeni lik: Filip Lombard
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close