Hajka (Lusi Foli)

605

Sasvim slučajno sam uzeo da čitam ovaj roman i već tokom prvih poglavlja sam shvatio da je ovo pravi momenat da ovaj roman čitam. Naime, Hajka je roman čija je radnja smeštena u snežnom delu Škotske, gde grupa starih prijatelja čeka Novu godinu.

Dakle, atmosfera je vrlo slična trenutnoj i prosto sam to mogao da osetim u vazduhu, koliko i među redovima ove knjige. Snežni pejzaži, okolina i predeli su toliko lepo opisani da bih zaista to voleo da vidim i uživo. Nova koliba je nešto što bih voleo da posetim, a i da se ne lažemo da odmorim nekoliko dana.

Ipak, sam roman je takav da sam, najiskrenije, prosto mogao bez njega. Ima tu nekoliko obrta i misterija će postojati do skoro samog kraja. Ipak, najavljen je kao Agata Kristi smeštena u savremeno doba. Žao mi je, ali Lusi će još morati da poradi na tome da bude blizu Agate.

Svojevremeno me je zaintrigirao i drugi roman ove autorke. Kod nas je, čini mi se, bio često spominjan na instagramu. Ipak posle ovog romana nemam želju da ga čitam. Verujem da ima dobrih delova, ali jednostavno nije to toliko jako da ostavlja bez daha. Jedan od obrta sam predvideo i prosto nije bilo zanimljivo. Što se ostalih obrta tiče, nisam se nešto mnogo ni šokirao.

Druga stvar, jeste da na početku imamo misteriju u smislu ko je ubijen i vremenom otkrivamo ko je. Ali čak i ta misterija nije nekako da me tera da knjigu pročitam u dahu. Ovo je onaj tip knjige koji će vam zagrebati maštu, ali neće vas previše vući. Sam stil pisanja je okej, ništa previše poseban ili zanimljiv. Sve u svemu, rekao bih da su moji utisci o ovom romanu osrednji.

Da li sam mogao bez njega? Svakako. Da li mi je žao što sam ga pročitao? Nije. Smešno mi je samo što se u tri izdvojena citata (koje možete pročitati ispod) spominju stari prijatelji. Hajka je definitivno roman o grupi prijatelja koji se duži vremenski period poznaju. Čini se da među njima i dalje ima tajni i da nije sve tako divno. A to me je podsetilo i na italijanski (mada ima i španska verzija) film Savršeni stranci. Tako da ovim putem evo i tople filmske preporuke za vas. Njegova završnica ostavlja bez daha.

Inače, baš ovih dana Laguna je najavila da će u martu objaviti još jedan roman od ove autorke. Iskreno, nisam siguran da li je vredan objavljivanja. Jedino za šta mislim da je super je za prekid čitalačke krize, ništa više od toga. Ali ukoliko bude onih koji ga budu čitali, neka jave utiske. Možda se Lusi poboljšala.

Izdvojeni citati:

Tako je to sa starim prijateljima. Naprosto znaš neke stvari o njima. Naučiš da ih voliš. To je ono što nas spaja.

Lusi Foli

Tako je to sa starim prijateljima, zar ne? Ponekad i ne shvate da više nemaju ništa zajedničko.

Lusi Foli

Ponekad je samoća jedini način da čovek povrati zdrav razum.

Lusi Foli

Valjda je to problem sa starim prijateljima: dugo pamte.

Lusi Foli

Novogodišnja noć. Najsamotnija noć u godini, čak i kada si u društvu. Stalno postoji zabrinutost da se ne provodiš koliko bi trebalo.

Lusi Foli

Moraš da imaš završene poslove kako bi oni privukli nove.

Lusi Foli

Detalji o knjizi:

Knjiga: Hajka (The Hunting Party)
Autor: Lusi Foli (Lucy Foley)
Izdavačka kućaLaguna
Godina izdanja: 2019. (za srpsko izdanje 2020.)
Žanr: Triler

Kako sam saznao za knjigu: Video sam je na Instagramu

Omiljeni lik: Miranda
Najmanje omiljeni lik: Dag
Ocena: 5/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Ukoliko voliš trilere, utiske o trilerima koje sam pročitao možeš naći ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close