Nakrivljena kuća (Agata Kristi)

1.1K

Kad god mi se čita triler a imam veliku nedoumicu šta da čitam ja uzmem da čitam neki od romana koje je napisala Agata Kristi. Tako je ovog puta izbor pao na roman Nakrivljena kuća. Na samom početku stoji beleška Agate kako joj je ovo jedan od dražih romana čijem pisanju se posvetila kada je imala puno slobodnog vremena i kada je želela da uživa.

Roman nije obiman i relativno brzo i lako se čita. Zanimljivo mi je što celu priču pratimo iz ugla momka kome se svidela devojka za koju se ispostavlja da je unuka ubijenog. Otac tog momka radi u policiji, pa tako momak počinje da biva u Nakrivljenoj kući malo više prateći situaciju i dalji razvoj, uz to pričajući ocu o svim svojim zapažanjima. Tako i mi saznajemo što šta o ukućanima kroz njegov uvid u kuću i njeno stanje.

Vrlo je zanimljiv spoj porodica koji žive pod istim krovom, a još je zanimljivije šarenilo tih likova. Svaka osoba je za sebe i nekako je svako do njih na svoju ruku drugačiji, nespojivi su. Pretpostavljam da su bili vrlo zabavni za stvaranje i pisanje. Ipak, na kraju jedan od njih zaista jeste ubica i to se saznaje na pomalo bolan način pred kraj romana.

Moram da priznam da sam već negde u poslednjoj četvrtini romana slutio ko je ubica tj. da taj ubica ima neke umešanosti i zaista sam pogodio (po prvi put kad je Agata u pitanju). Ipak, ovaj roman mi nije jedan od njenih najboljih romana. Ne umem da opišem zašto, ali ima nešto tu što mi nije skroz leglo.

Izdvojeni citati:

Sumnje uvek ima u sve.

Agata Kristi

Ljudi su sposobni da te strahovito iznenade.

Agata Kristi

Uvek je velika greška reći bilo šta ako ne morate.

Agata Kristi

Detalji o knjizi:

Knjiga: Nakrivljena kuća (Crooked House)
Autor: Agata Kristi (Agatha Christie)
Izdavačka kućaLaguna
Godina izdanja: 1949. (za srpsko izdanje 2019.)
Žanr: Triler, Misterija

Kako sam saznao za knjigu: Čitao sam druge knjige ove autorke

Omiljeni lik: Sofija
Najmanje omiljeni lik: Rodžer
Ocena: 6/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close