Marsovac (Endi Vir)

1.3K

Marsovac je fantastična knjiga! Da nisam gledao film bila bi još bolja, ali, svejedno, je fantastična! Prišunja ti se polako, zgrabi te iznenada i ne pušta do poslednje stranice.

Istina, znao sam u grubim crtama šta se dešava (nažalost, gledao sam film pre pola godine) ali se detalja nisam sećao. I uzbuđenje je bilo ogromno. Iz stranice u stranicu sam se brinuo sa Vatnijem, pokušavao da smislim nešto i nadam se da će se izboriti da se vrati na Zemlju.

Knjiga je dobro napisana, jezik je slobodan i direktan. Nema uvijanja i mnogo znači. Naučne stvarčice su lepo objašnjenje, pa i oni koji ne znaju fiziku, hemiju i ostalo, mogu da imaju neki uvid i razumeju o čemu to Vatni govori sve vreme. Tokom knjige sam poželeo da se i ja bavim svemirom i da radim u Nasi ili tako negde. Ništa lepše od toga, čini mi se.

Knjiga koju bi svaki fan naučne fantastike trebalo da ima na polici. Ova knjiga me je baš raspametila i ulepšala mi sedmicu (nema veze što je trenutno utorak). Toliko sam ushićen da ne znam kako još da je opišem. Vredna je svakog dinara. Nadam se da će Endi još divnih knjiga napisati i sigurno će biti jedan od autora čija ću sva dela imati na svojim policama.

Ono što posebno moram da istaknem jeste da su neki momenti toliko lepi i emotivni da su mi suze pošle. A ja nisam osoba koja (često) plače. Priča je toliko ubedljiva i iskrena da osvaja. Ovaj roman mi je definitivno jedan od omiljenih romana naučne fantastike i ovih dana ću ponovo da pogledam film.

Izdvojen citat:

Pitao si me za mišljenje. Ne sviđa ti se? Ko te jebe.

Endi Vir

Detalji o knjizi:

Knjiga: Marsovac (The Martian)
Autor: Endi Vir (Andy Weir)
Izdavačka kuća: Evro-Giunti
Godina izdanja: 2014. (za srpsko izdanje 2015.)
Žanr: Naučna fantastika

Kako sam saznao za knjigu: Prethodno sam čitao Artemidu od Endija i odgledao sam film Marsovac

Omiljeni lik: Vatni
Najmanje omiljeni lik: Tedi
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Za još utisaka o romanima iz istog žanra, kliknite ovde.

Ostavljeni komentari i članci u kojima je spomenut ovaj članak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close