Hari Poter i Zatvorenik iz Askabana (Dž. K. Rouling)

549

Hari Poter i Zatvorenik iz Askabana je treći deo iz serijala knjiga o Hari Poteru. Ovo proleće mi definitivno najviše prija uz svet mladih veštica i čarobnjaka, pa sam se ubrzo vratio njemu.

Zaista smatram da nemam šta ovde posebno da dodam, jer verujem da je mali broj ljudi koji nisu makar filmove pogledali. Opet je knjiga daleko bolja, ali toliko je sve tu divno da bi svaki komentar bio ponovljen i suvišan.

Ovo mi je bio najuzbudljiviji deo do sada. Već se sad vidi da knjiga ima veći broj strana od prethodnih i može se naslutiti da priča tek kreće da se razvija odnosno da glavni zaplet tek dolazi. Ali i pored ne tako velikog broja strana Džoan nam daje toliko novih činjenica o čarobnjačkom svetu da imam utisak kao da sam pročitao roman od mnogo više strana.

Kad sam već spomenuo filmove, moram da spomenem da se kad god čitam knjige iznerviram mrvicu jer npr. Hari Poter ne saznaje ko je Sirijus Blek na isti način u knjizi ili filmu. Nije to ni bitno toliko, ali nije slično.

Ovde bih samo dodao da se radujem glasinama o snimanju serije po motivima ovih knjiga, jer se nadam da bi imali više prostora i vremena za mnoge neke detalje koji nisu toliko bitni a upotpunjuju priču i lepše je sa njima.

Vrlo se radujem narednim knjigama jer su još bolje i to su mi omiljeni delovi. Tako da neizdrž postaje veliki, a jedva čekam da se vratim ponovo u ovaj svet.

Izdvojeni citati:

Misliš li da nas mrtvi koje smo voleli ikada zaista napuste?

Dž. K. Rouling

Detalji o knjizi:

Knjiga: Hari Poter i Zatvorenik iz Askabana (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)
Autor: Dž. K. Rouling (J. K. Rowling)
Izdavačka kućaEvrobook
Godina izdanja: 1999. (za srpsko izdanje 2016.)
Žanr: Fantastika, Dečiji

Kako sam saznao za knjigu: Čitao sam prethodne delove ovog serijala

Omiljeni lik: Hermiona
Najmanje omiljeni lik: Melfoj
Ocena: 9/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close