Sendmen 3: Zemlja snova (Nil Gejman)

364

Već sam pisao o Sendmenu i izrazio svoje najveće oduševljenje. I sa trećim tomom – Sendmen: Zemlja snova situacija nije drugačija. Nil Gejman iz priče u priču pokazuje zašto je jedan od najboljih autora stripova i zašto je, sa punim pravom, veoma hvaljen i cenjen među piscima.

Treći tom je nešto kraći, ali nimalo nije manje dobar. Zapravo, on donosi četiri priče koje su, svaka za sebe, veoma dobre. Prve dve čak možemo da vidimo i u Netflix-ovoj seriji. Ipak, moj vam je savet da ukoliko možete prvo pročitate strip. Zaista, ovo je jedan poseban i vrlo zanimljiv medij. Vrlo malo teksta, pregršt slika i onda sve to kad se spoji dobijate veoma dobru priču. Opet, dosta ostaje na mašti čitaoca.

Još jedna stvar zbog koje vredi pročitati ovaj tom je zato što je u potpunosti opisan proces stvaranja priče San letnje noći. Vidimo na većem broju stranica kako su se crteži razvijali i detaljna uputstva koja Gejman ostavlja crtaču opisujući priču. Sama priča je veoma velika i dobra, spaja nešto što nisam očekivao da ću pročitati u stripu. Tako da je ovo jedan fantastičan dodatak i baš mi je drago što su izabrali baš za ovu priču da predstave proces stvaranja.

I opet dolazim u poziciju da želim toliko toga da kažem, kao i kad sam opisivao drugi deo – Sendmen: Lutkina kuća. Ali ne želim da vam otkrivam previše, jer želim da i vi uživate u ovom prelepom delu. Tako da ću se ovde zaustaviti. I sve što mogu da kažem je da jedva čekam naredne tomove.

Izdvojeni citat:

Budale obično kazuju istine koje drugi ne smeju da izgovore.

Nil Gejman

Detalji o knjizi:

Knjiga: Sendmen 3 – Zemlja snova (The Sandman Volume Three)
Autor: Nil Gejman (Neil Gaiman)
Izdavačka kućaČarobna knjiga
Godina izdanja: 1990. (za srpsko izdanje 2022.)
Žanr: Strip

Kako sam saznao za knjigu: Video sam na Instagram starnici izdavača

Omiljeni lik: Sendmen
Najmanje omiljeni lik: Ričard Medok
Ocena: 10/10

Da li Vam se svidela ova objava?

Budite u toku sa novim objavama na blogu.

Sačekajte trenutak...

Hvala Vam što ste se prijavili!
Proverite Vaš inbox ili spam/junk za mail dobrodošlice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Like
Close
Petrov svet Tiny Salt theme © Copyright 2020. All rights reserved.
Close